De Haachtsesteenweg in Schaarbeek. Vaak het decor van snelheidsovertredingen in het verkeer.

Parkeren in Schaarbeek wordt overal betalend

EDB
© BRUZZ
29/08/2019

Schaarbeek breidt vanaf 1 januari 2020 haar groene parkeerzone uit over zo goed als het hele gebied van de gemeente. Daardoor zal parkeren in Schaarbeek voor iedereen betalend worden, behalve voor bewoners met een bewonerskaart.

Op dit moment kent Schaarbeek drie tariefzones. In de blauwe zone is parkeren gratis mits een parkeerschijf, of met een bewonerskaart. In de groene zone betaalt iedereen uitgezonderd houders van een bewonerskaart. In de rode zone, vaak winkelstraten, betaalt iedereen.

Maar daar komt vanaf 1 januari 2020 verandering in. De gemeente schaft de blauwe zone – die nu nog meer dan de helft van het grondgebied bestrijkt – af, en vervangt die door een groene zone. De rode zones worden behouden. Parkeren in Schaarbeek wordt bijgevolg overal betalend, behalve voor mensen met een bewonerskaart.

“Hiermee vereenvoudigen we het parkeren en kunnen we de parkeerdruk beter in kaart brengen,” zegt schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) aan BRUZZ. “En dat is het startpunt voor een gezond parkeerbeleid.”

Naast de uitbreiding van de groene tariefzone zal de gemeente de oude parkeermachines vervangen door nieuwe parkeermeters. Parkeren in een groene zone kost het eerste halfuur 50 eurocent, het tweede halfuur 1,50 euro en de uren nadien telkens 2 euro.

Blauwe zones worden groene zones in Schaarbeek

| Blauwe zones worden groene zones in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , parkeren , groene zone , tariefzone , Adelheid Byttebier , bewonerskaart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni