Parket opent vooronderzoek naar brand die treinverkeer in de war stuurde

© PhotoNews
| Het treinverkeer is nog steeds verstoord na een brand in een seinhuis bij Brussel-Noord.

Het Brusselse parket is een vooronderzoek gestart naar de brand in een seinkast vanmorgen die het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid lam legde. "De oorzaak van de brand is nog onduidelijk," klinkt het bij het parket.

"De oorzaak van de brand is nog niet gekend, daarvoor is het nog te vroeg," zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “We hebben inderdaad vernomen dat er sprake zou zijn van brandstichting door een dakloze, maar het is nog te vroeg om dat te bevestigen."

Door de brand was het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid in volle ochtendspits anderhalf uur onderbroken in beide richtingen.

Volgens het parket werd de brand rond 06.15 uur opgemerkt en was er sprake van een dikke zwarte rook. Politie en brandweer waren snel ter plaatse om het vuur te blussen en de omgeving te beveiligen. Drie treinen moesten geëvacueerd worden, aldus de parketwoordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?