Bij shoppingcentrum Basilix kunnen vanaf vrijdag 100 mensen hun auto gratis parkeren.

Parking Basilix-shoppingcentrum wordt gratis overstapparking

JP
© BRUZZ
29/05/2020

Nadat het Gewest eerder al aankondigde dat overstapparkings en deelfietsen gratis werden, komt er nu ook een extra transitparking bij. Het gaan om de parking aan het Basilix-shoppingcentrum.

Aan de westelijke zijde van Brussel was er meer nood aan extra parkeerplaatsen voor pendaars, zeker gezien de sluiting van de Leopold II-tunnel. Minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) richtte haar pijlen op de parking bij shoppingcentrum Basilix en vond een akkoord met de gemeentes Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem en het shoppingcentrum.

Van op de parking is er aansluiting op de netten van trein, tram en bus. Er zijn ook twee Villostations beschikbaar. De parking biedt plaats aan 100 auto's en is vanaf vrijdag beschikbaar tot en met 31 augustus. Mogelijk wordt de tijdelijke transitparking ook daarna nog gebruikt. "We moeten evalueren of de parking voldoende gebruikt wordt en of de vraag er dan nog is," zegt de woordvoerder van Van den Brandt.

De overstapparking past ook in het plan om veertig kilometer extra fietspad aan te leggen, onder andere op de Keizer Karellaan. "De bedoeling van zowel de parkings als de fietspaden is dat pendelaars die ook zullen gebruiken," zegt Desmet.

De parking zal gratis zijn. Wie aansluiting op de deelfietsen van Villo! wil, kan zich inschrijven voor een gratis proefperiode. Villo zou op die manier al 5.000 nieuwe registraties hebben genoteerd.

In het westen van Brussel waren tot voor kort nog geen transitparkings.

| In de omgeving van Baxilix waren tot voor kort nog geen transitparkings.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem, Mobiliteit, transitparking, Elke Van den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni