20200617 1713 Parking C

| Parking C.

Parking C wordt ingezet om gestrande truckers door Brexit op te vangen

TRO
© BRUZZ
07/01/2021

Parking C op de Heizelvlakte zou als laatste uitwijkmogelijkheid voor in België gestrande truckers door de Brexit kunnen dienen. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) aan Het Nieuwsblad.

De Vlaamse regering is een plan aan het uitrollen om truckers die door de Brexit in ons land gestrand zijn op te vangen. Door de extra douaneformaliteiten vanwege de Brexit, ontstaan lange files aan beide kanten van de grensposten zoals in havens. Vlaanderen wil in de omgeving van snelwegen ruimte vrijhouden voor truckers die niet meteen de boot op kunnen.

Daarbij wordt in eerste instantie uiteraard gedacht aan parkings in West- en Oost-Vlaanderen, in de buurt van de havens. “Als de uitwijkmogelijkheden naar parkings en open ruimten in de buurt van grensposten verzadigd zijn, dan wordt er in verschillende fases extra ruimte vrijgehouden om vrachtwagens met bestemming Verenigd Koninkrijk tijdelijk te kunnen parkeren," aldus Peeters' woordvoerder Aidan Reiquin aan Het Nieuwsblad.

Parking C is daarbij de laatste optie die aan bod komt, wanneer ook de Vlaamse Rand verzadigd dreigt te raken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Parking C , brexit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni