Parking.brussels bijna klaar met vervanging parkeerautomaten in Molenbeek

De oude parkeerautomaten in Molenbeek verdwijnen.
© RP / BRUZZ
| De oude parkeerautomaten in Molenbeek verdwijnen.
© RP / BRUZZ
| De oude parkeerautomaten in Molenbeek verdwijnen.

Het was opvallend: begin dit jaar werkte slechts de helft van de parkeerautomaten in Molenbeek naar behoren. Repareren was duurder dan vervangen door nieuwe exemplaren, klonk het toen. Inmiddels zijn bijna alle apparaten vervangen. Dat betekent ook dat je voortaan geen papieren ticket meer nodig hebt om te parkeren.

Eind april moet het volledige parkeerautomatenpark van Molenbeek vervangen zijn. Het gaat om 326 nieuwe apparaten, die compatibel zijn met de scanwagen van parking.brussels. Mensen hoeven alleen hun nummerplaat in te voeren via de parkeerautomaat of een app. Boetes worden niet langer onder de ruitenwisser gestoken, maar opgestuurd.

In februari kwam aan het licht dat de helft van de parkeerautomaten in Molenbeek niet werkte. Abdellah Achaoui (PS), schepen van Mobiliteit in Molenbeek, zei toen dat de overeenkomst tussen de gemeente en Parking.brussels herbekeken moest worden. Inmiddels is die overeenkomst goedgekeurd.

Ook in de gemeentes Elsene, Jette, Schaarbeek, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Evere rijdt al een scanwagen rond. De Stad Brussel doet zelf haar parkeerbeheer, maar werkt ook met een scanwagen. De gemeente Vorst sluit zich binnenkort aan het systeem met scanwagen van parking.brussels.

Een scanwagen kan sneller en meer controles uitvoeren dan een parkeerwachter, is de redernering. Om de scanwagen te kunnen gebruiken, moeten wel alle parkeerautomaten vervangen worden.

Installatie van nieuwe parkeermeters, hier aan de Hengouwenkaai op 25 februari 2021. De ongeveer 700 oude, vaak defecte parkeermeters, kosten de gemeente Sint-Jans-Molenbek handenvol inkomsten
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Installatie van nieuwe parkeermeters, hier aan de Hengouwenkaai. De ongeveer 700 oude, vaak defecte parkeermeters, kosten de gemeente Sint-Jans-Molenbek handenvol inkomsten.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?