Parking.brussels deelt vanaf 2020 de boetes uit in Koekelberg

© BRUZZ
| De Leopold II-tunnel ter hoogte van de basiliek van Koekelberg gesloten.

Vanaf 2020 zal de verantwoordelijkheid voor parkeercontroles in Koekelberg bij het Gewest liggen. Koekelberg sluit hierbij aan bij de 9 andere gemeenten die al met het gewestelijk parkeeragentschap Parking.Brussels samenwerken, en sluit haar 25-jaar lange samenwerking met Q-park geleidelijk af.

"In een gemeente die veel straten met haar buurgemeenten deelt, zorgt een regionale coördinatie van het parkeerbeleid voor meer duidelijkheid voor bewoners en bezoekers", laat de gemeente weten.

De lopende concessie van 66 jaar tussen Koekelberg en private concessiehouder Q-Park, gegund in 1992 door de voormalig MR burgemeester Jacques Pivin, loopt hiermee op 31 december voortijdig op haar einde. Via deze concessie gaf de gemeente Koekelberg in 1992 de uitbating van de ondergrondse parking Simonis kosteloos in handen van deze privéfirma. Vanaf 1 januari wordt nog een overgangsfase voorzien in samenwerking met Q-Park die via het gewestelijk parkeeragentschap het beheer van de parking en de controle op de weg gedurende enkele maanden zal verzekeren tot de hele overdracht rond is.

Samenwerking

Marie Bijnens, schepen van Mobiliteit legt uit: “Wat we samen doen, doen we beter; dat is het uitgangspunt van Groen-Ecolo en onze samenwerking met andere gemeenten en het Gewest. Ook voor de parkeercontrole willen we met Parking Brussels samenwerken om tot een geharmoniseerd systeem van straatparkeren te komen in de hele Noord-Westelijke kant van Brussel. We willen onze inwoners hiermee een betere service bieden. Parkeerreglementen mogen niet meer verschillen tussen de ene kant en de andere kant van straten die op twee gemeenten gelegen zijn."

Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit: “Fijn dat ook Koekelberg toetreedt. Intussen bedient Parking.Brussels al meer dan de helft van het Brussels Gewest. Parking.Brussels zorgt nu al voor een harmonisatie van parkeertarieven, zet scancars in tegen parkeerfraude, en er komt volgend jaar een nieuwe parkeerordonnantie voor het hele gewest.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?