Park&Ride-parkings vanaf maandag gratis voor pendelende automobilisten

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 5 september 2022
Updated: 05-09-2022 - 18:10

Vanaf maandag 5 september worden de abonnementen voor de Park&Ride-parkings gratis voor de pendelende automobilisten. Dat laat het Brussels Parkeeragentschap (parking.brussels) weten. Bovendien gaan de prijzen voor een abonnement bij Cycloparking met driekwart naar omlaag.

De parkeerabonnementen voor pendelende automobilisten die gebruik maken van de P+R worden gratis. Daarvoor was dat 60 euro per jaar plus 1,5 euro per gebruiksdag. Met een abonnement voor de parking is het niet nodig om aan de betaalautomaat te passeren.

Ook occasionele bezoekers die het openbaar vervoer gebruiken kunnen de parkings gratis gebruiken (in plaats van 3 euro per dag). Daarvoor moeten ze wel aan de betaalautomaat in de parking hun vervoerbewijs inscannen voor ze buitenrijden. De andere tarieven blijven hetzelfde.

Beveiligde fietsparking

De abonnementen voor een beveiligde fietsparking bij Cycloparking kosten straks 15 in plaats van 60 euro per jaar. Die voor cargofietsen dalen van 120 naar 30 euro per jaar. Fietsers die tussen 1 augustus 2022 en september een parkeerplaats aanvroegen, krijgen het verschil volledig terugbetaald.

De prijsdaling is het gevolg van het ontwerpbesluit van de Brusselse regering van 16 december 2021 over de gereglementeerde parkeerzones en de vrijstellingskaarten. Die past in het nieuwe Klimaat-, Lucht- en Energieplan dat dit jaar in mei werd goedgekeurd. Daarin beloofde de regering de implementering van het Good Move-plan te versnellen.

“Door de P+R gratis te maken, willen we onze pendelaars en de bezoekers van Brussel aanmoedigen om zich te parkeren aan de ingang van de stad en gebruik te maken van ons efficiënt openbaar vervoer," zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). "Bovendien zullen de nieuwe tarieven voor het fietsparkeren ervoor zorgen dat meer Brusselaars en bezoekers voor de fiets kunnen kiezen. Het zijn nog twee stappen voorwaarts die ons Gewest toegankelijker en aantrekkelijker maken voor zijn bezoekers en het aangenamer leven maken voor zijn inwoners.”

20220905_P+R-parkings
© parking.brussels
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?