Passagiers Eurostar en Thalys moeten mondmasker dragen

eurostar_trein_940_667px_c_eurostar.jpg
© Eurostar
| Eurostar-trein
© Eurostar
| Eurostar-trein

De passagiers op de hogesnelheidstreinen van Eurostar en Thalys zullen vanaf maandag mondmaskers moeten dragen. Dat zeggen Eurostar en Thalys zaterdag. De maatregel is een gevolg van maatregelen die verschillende landen nemen tegen het coronavirus. Zowel in Frankrijk als in Belgiƫ wordt het dragen van een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer en in de stations.

Eurostar is de treinmaatschappij die de hogesnelheidsverbinding uitbaat die Frankrijk en Belgiƫ met de Britse hoofdstad Londen verbindt. Momenteel rijden er minder Eurostartreinen dan normaal. Door de beperkingsmaatregelen en verhoogde grenscontroles in de strijd tegen het coronavirus is de vraag immers sterk gedaald.

Vanaf maandag zullen Eurostarpassagiers die geen mondmasker dragen geweigerd kunnen worden aan boord van de trein of boetes kunnen krijgen van de Belgische of Franse autoriteiten. Alle catering aan boord van de treinen is overigens geschrapt en ook hulp aan mensen die assistentie nodig hebben is opgeschort.

Ook op de Thalystreinen zal het dragen van een mondmasker vanaf maandag verplicht zijn. "Om de richtlijnen van de Belgische autoriteiten te volgen, legt Thalys vanaf 4 mei het dragen van mondmaskers (zelfgemaakt, chirurgisch of respiratoir) op aan alle reizigers, die aan boord van onze treinen gaan", staat te lezen op de website van Thalys.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?