| De brand brak uit aan de kant van de Vaartwijk, waar een persoon een tentje had opgezet.

Pierre Marchantbrug in Anderlecht gesloten na brand

JP
© BRUZZ
12/10/2022
Updated: 12/10/2022 16.55u

Nadat er zondagnacht brand uitbrak onder de Pierre Marchantbrug is de brug aan de kant van de Vaartdijk gesloten. Brussel Mobiliteit heeft geen idee wanneer de tunnel zal heropenen. Eerst moet de administratie de veilige doorgang verifiëren. De doorgang over de brug is wel veilig verklaard voor fietsers en voetgangers.

De brand brak uit in de nacht van 9 op 10 oktober aan de kant van de Vaartdijk. De brandweer trof daar een brandende tent aan met de spullen van een dakloze persoon. Er werden geen stoffelijke resten gevonden en niemand moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brug heeft aan de kant van de Vaartdijk grote schade geleden en Brussel Mobiliteit wil eerst zeker weten of het veilig is om de brug voor automobilisten te heropenen. Een timing waarop dit duidelijk zal worden is niet bekend, zegt woordvoerster Inge Paemen. Mogelijk moet de brug op bepaalde plekken gestut worden. Ter herinnering: de overweg werd jaren geleden al afgesloten voor autoverkeer omdat die niet stabiel genoeg meer was.

Moet Brussel Mobiliteit de brug eventueel stutten of niet? Op de achtergrond speelt ook de discussie over wat überhaupt de toekomst van de brug is. In mei had Brussel Mobiliteit daarover een effectenrapport klaar. Later in het najaar worden de aanvullingen van het rapport verwacht. Daarbij heeft Brussel Mobiliteit verschillende scenario’s onderzocht: geen gemotoriseerd verkeer, alleen openbaar vervoer of uitsluitend voetgangers en fietsers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Mobiliteit, dakloze, brandweer Brussel, Pierre Marchantbrug

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni