Poppy e-scooters minstens tot 1 juli buiten gebruik

© Poppy
| Poppyrijders op steps trotseren de kasseien

De e-scooters van Poppy zullen minstens tot 1 juli niet meer rijden. Tijdens een routinecontrole merkte het bedrijf op dat enkele batterijen beschadigd zijn. "De stopzetting is preventief, we willen accidenten voorkomen."

"Sommige lithiumbatterijen zijn licht beschadigd. Door waterschade, oververhitting of te grote schokken kunnen ze breken of ontploffen," vertelt Laetitia Gutierrez, woordvoerster van Poppy. "Momenteel controleren, en indien nodig vervangen, we elke batterij. Het is een preventieve actie, maar we nemen geen risico en willen accidenten voorkomen."

"We zijn nog niet zeker wanneer de e-scooters opnieuw beschikbaar zullen zijn," vertelt Gutierrez. "1 juli is momenteel ons streefdoel. Het is een Chinese producent die de scooters levert, en het zal afhangen van hoeveel batterijen er beschadigd zijn en hoe erg die schade is. We controleren momenteel elk toestel, want de vloeistof in de lithiumbatterijen staat nog niet helemaal op punt."

Ook bij eVillo! waren er problemen met de elektrische batterijen. Concreet ging het om een probleem met de elektronische kaart die tot oververhitting van de batterij kon leiden. Het zou twee tot drie maanden duren vooraleer de nieuwe batterijen beschikbaar zijn, aangezien de leverancier er nieuwe moet maken. Het is niet bekend of het gaat om hetzelfde type batterij als bij Poppy.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?