Reflectoren moeten betonnen borduur op Wetstraat zichtbaarder maken

KVDP
© BRUZZ
16/11/2023

In de nacht van donderdag op vrijdag gaat Brussel Mobiliteit reflectoren installeren op de betonnen borduur die twee weken geleden langs het fietspad op de Wetstraat geïnstalleerd werd. Autobestuurders zullen op die manier geen excuus meer hebben om op of aan de andere kant van de boordsteen te belanden.

Sinds een week of twee zijn de hoge betonblokken langs het tweerichtingsfietspad op de Wetstraat vervangen door betonnen boordstenen van twintig centimeter hoog. Die blijken voor veel autobestuurders niet goed zichtbaar te zijn. De afgelopen dagen belandden auto's en bestelwagens geregeld op de borduur, vaak met schade als gevolg, wanneer ze op de Wetstraat links wilden afslaan.

Die incidenten vonden doorgaans plaats op donkere, regenachtige avonden, maar ook overdag zijn er problemen met de afscheiding van het fietspad. Autobestuurders betreden het fietspad regelmatig ter hoogte van de Handelsstraat, kon BRUZZ vaststellen. Het is niet duidelijk of ze dat bewust doen om de laatste meters file voor de verkeerslichten te omzeilen, of omdat het fietspad niet voldoende is aangeduid en sommige bestuurders het als een voorsoorteerstrook zien.

Reflectoren

Verkeersborden geven het fietspad enkel in de richting van Schuman aan, maar niet in de richting van het autoverkeer richting Kunst-Wet. "Als er geen verticale signalisatie is, betekent dat niet dat het niet om een fietspad gaat. Volgens de wegcode maken de lijnen op de grond dat al duidelijk," zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.

Het gewestelijke agentschap zal de verkeerssituatie komende nacht nog duidelijker maken. "We gaan bijkomende signalisatie aanbrengen om het fietspad zichtbaarder te maken," aldus Paemen. Daarnaast zal Brussel Mobiliteit paaltjes met reflectoren installeren op de betonnen boordstenen. "Laat ons hopen dat het weer dat toelaat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel-Stad, Mobiliteit, afgescheiden fietspaden, fietspad wetstraat, Wetstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie