| De Brusselse regering. Vlnr: Bernard Clerfayt (Défi), Nawal Ben Hamou (PS), Elke Van den Brandt (Groen), Rudi Vervoort (PS), Alain Maron (Ecolo), Pascal Smet (One.Brussels/SP.A), Barbara Trachte (Ecolo) en Sven Gatz (Open VLD).

Regeringsleden beloven hun wagenpark te verkleinen en vergroenen

TDN
© BRUZZ
28/11/2019

De kabinetten van de vijf ministers en drie staatssecretarissen van de Brusselse regering hebben samen 32 auto's ter beschikking. Maar alle kabinetten zullen de komende maanden inspanningen leveren om het wagenpark van hun eigen administratie te verkleinen.

Dat schrijft de krant La Capitale donderdag op basis van een parlementaire vraag van Brussels parlementslid Aurélie Czekalski (MR).

De regering ambieert om tegen 2030 het aantal wagens op de Brusselse wegen met tien procent te verminderen. Enerzijds om de filedruk te verminderen, maar vooral om de klimaatdoelstellingen te halen. Tegen 2050 moet het hele Gewest immers klimaatneutraal zijn.

Maar de grootte van het wagenpark van de Brusselse regering daalt niet. Net zoals in de vorige legislatuur zijn er voor de acht kabinetten in totaal 32 wagens beschikbaar. De ministers en staatssecretarissen zijn echter van plan die niet allemaal te gebruiken of ze te vervangen door ecovriendelijke wagens.

Van 32 naar 18

Ecolo-regeringsleden Alain Maron en Barbara Trachte (Ecolo) beschikken samen over negen voertuigen, maar zullen er daar zeven van schrappen. Nawal Ben Hammou (PS, vijf wagens) en Pascal Smet (One.Brussels, vier auto's) schrappen er elk twee. Minister-president Rudi Vervoort (PS, in totaal zeven wagens), Sven Gatz (Open VLD, vijf wagens) en Elke Van den Brandt (Groen, twee wagens) doen elk een voertuig weg.

Binnen enkele maanden blijven er zo dus nog achttien auto's over. Daarvan zijn er nu al acht hybride, zoals de enige wagen van minister Bernard Clerfayt (Défi). Nog acht van de overgebleven achttien auto's zullen vervangen worden door een hybride of elektrische wagen. Daardoor blijven er twee benzinewagens over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Brusselse regering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni