Villo BRUZZ 1531

Samenwerking met Villo! loopt af: Brussel Mobiliteit onderzoekt nieuwe fietsdeelsystemen

AD
25/02/2023

In 2026 loopt de concessie tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en fietsdeelsysteem Villo! van JCDecaux op z’n eind. Brussel Mobiliteit wil vanaf dan een nieuw systeem uitrollen, dat beter aan de noden en wensen van de Brusselaars voldoet.

Brussel Mobiliteit gaf onderzoeksbureau TML (Transport & Mobility Leuven) de opdracht om een vergelijkende studie uit te voeren van de verschillende deelfietsnetwerken die in andere Europese steden gebruikt worden. De studie zal in vier fases verlopen en vermoedelijk iets minder dan een jaar duren.

Vier fases

In een eerste fase zullen vijf deelsystemen geselecteerd en vervolgens grondig onderzocht worden. Daarna volgen er ontmoetingen met de betrokken lokale instellingen en operatoren. In een laatste fase zal het onderzoeksbureau haar aanbevelingen formuleren voor het toekomstig systeem in Brussel.

Bedoeling is dat Brussel Mobiliteit met die aanbevelingen aan de slag gaat om het nieuwe systeem van deelfietsen uit te werken, en een offerteoproep uit te schrijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Villo! , Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni