Schaarbeek breidt circulatieplan verder uit

Geregelde snelheidscontroles op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek Geregelde snelheidscontroles op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek
© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Haachtsesteenweg in Schaarbeek.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Haachtsesteenweg in Schaarbeek.

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is de volgende stap van het Good Move circulatieplan vrijdag in werking getreden. Het is de tweede wijk van in totaal drie die nu autoluw wordt gemaakt in het kader van het gewestelijk mobiliteitsplan en met het oog op een betere levenskwaliteit.

De belangrijkste verkeersingreep bevindt zich op de drukke Haachtsesteenweg. Dat is nu een eenrichtingsstraat van aan het Koninginneplein tot aan de Rubensstraat, in de richting van de Rubensstraat. Hierdoor krijgt de tram 92 die er rijdt een eigen strook in de andere richting. Parallel met de Haachtsesteenweg en over dezelfde lengte is de Koninklijke Sinte-Mariastraat nu ook een eenrichtingsstraat, in de richting van het Koninginneplein. Daar komt in elke richting een fietsstrook.

Daarnaast zijn nog andere aanpassingen voorzien. De rijrichting in de Lefrancqstraat verandert tussen de Koninklijke Sinte-Mariastraat en de Poststraat, de Rogierlaan wordt een eenrichtingsstraat tussen de Haachtsesteenweg en de Paleizenstraat en op het Koninginneplein komt een verkeersfilter. Aan het Colignonplein wordt een deel van de Eenensstraat ingesteld als eenrichtingsstraat.

In januari van dit jaar stelde Schaarbeek een circulatieplan voor dat onderverdeeld is in drie autoluwe wijken: de Azaleawijk, de Koninklijke Sinte-Mariawijk en de Berenkuilwijk. In de Azaleawijk werden toen meteen de nieuwe veranderingen van kracht. Met de aanpassingen in de Koninklijke Sint-Mariawijk gaat nu de tweede fase in. In november treedt het laatste stuk van het circulatieplan in werking in de Berenkuilwijk. Een evaluatie volgt doorheen 2023.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?