Schaarbeek krijgt twee nieuwe autovrije schoolstraten

© PhotoNews

Vanaf 1 oktober worden de Verwéestraat en een deel van de Groenstraat/Broederschapstraat in Schaarbeek omgetoverd tot schoolstraten. Na een proefperiode van drie maanden wordt het project geëvalueerd.

Dat werd op dinsdag beslist door het Schaarbeekse college. Concreet houdt de beslissing in dat de Verwéestraat gesloten zal zijn voor auto’s van maandag tot vrijdag van 7.50 tot 8.30 uur ’s ochtends. De Groenstraat, en vooral dan het deel tussen de Rogierstraat en de Dupontstraat waar Sint-Lukas huist, zal tussen 8 en 9 uur enkel voetgangers en fietsers toelaten. Hetzelfde geldt voor de Broederschapstraat.

“De maatregel kwam er in samenspraak met de betrokken scholen en kadert binnen onze strategische nota voor de verkeersveiligheid,” laat het kabinet van burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) via een persbericht weten. Die nota moet niet enkel de verkeersveiligheid verhogen, maar ook de luchtkwaliteit verbeteren.

Onder meer de ouderacties van Filter Café Filtré ijverden sterk voor de invoering van autovrije schoolstraten. Met de twee nieuwe straten erbij zal Schaarbeek vanaf oktober in totaal drie schoolstraten tellen. Ook in de Raymond Foucartlaan worden ’s ochtends geen voertuigen toegelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?