Schaarbeek positief over herinrichting Prinses Elisabethlaan

prinses elisabethlaan schaarbeek tram heraanleg vergroening prinses elisabethlaan schaarbeek tram heraanleg vergroening
© MIVB
| De openbare ruimte wordt herverdeeld op de Prinses Elisabethlaan
© MIVB
| De openbare ruimte wordt herverdeeld op de Prinses Elisabethlaan

De plannen voor de herinrichting van de Prinses Elisabethlaan zijn positief beoordeeld door de gemeente Schaarbeek. De gemeente gaf een positief advies in het kader van het openbaar onderzoek. De straat wordt vergroend, de stoepen worden verbreed en er komen fietspaden. De overlegcommissie moet nu een definitief advies afleveren voor de bouwvergunning.

Dinsdag ging het Schaarbeeks schepencollege akkoord met de plannen voor de herinrichting van de Prinses Elisabethlaan tussen het Verboekhovenplein en het station van Schaarbeek. Dat schrijft de krant La Capitale. De vergunningsaanvraag werd ingediend door de MIVB en er liep recent een openbaar onderzoek over.

Het Schaarbeekse college gaf een positief advies. “Het doel is om de leefomgeving aangenamer te maken voor de omwonenden en het verkeersveiliger te maken,” zegt Marc Weber, kabinetschef van burgemeester Cécile Jodogne (Défi).

De plannen voorzien meer ruimte voor actieve weggebruikers door een verbreding van de voetpaden en de aanleg van nieuwe fietspaden. Er komen bomen, en het tramverkeer moet vlotter worden door de invoering van eenrichtingsverkeer voor auto's.

Minder parkeerplaatsen

De plannen zouden ervoor zorgen dat er parkeerplaatsen moeten verdwijnen. Dat baart bewoners en handelaars zorgen, een petitie werd 839 keer ondertekend. Om hen gerust te stellen vraagt het schepencollege aan de MIVB om de verdwenen plaatsen te compenseren. Het advies luidt dat er zo’n 32 parkeerplaatsen moeten behouden worden op de laan.

Donderdag komt de overlegcommissie samen over het dossier. Die vergadering zal op basis van de ingediende adviezen en opmerkingen van burgers een definitief advies geven over de plannen. Op basis daarvan zal het Brussels Gewest een bouwvergunning kunnen afleveren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?