Sint-Agatha-Berchem opent fietsbieb

© Bart Dewaele
| Wanneer kinderen groeien, hebben ze sneller een andere maat fiets nodig.

In de gemeente Sint-Agatha-Berchem opent dit weekeinde een fietsbieb. Ouders kunnen daar voor 20 euro per jaar een fiets op maat voor hun kinderen in bruikleen krijgen.

De fietsbieb moet fietsen voor jonge kinderen betaalbaar maken. Wanneer kinderen groeien, hebben ze immers sneller een nieuwe fiets nodig omdat de oude fiets te klein is geworden. Vaak terwijl die oude fiets nog lang niet versleten is.

De fietsbieb staat open voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar. Voor 20 euro fietsgeld per jaar en een waarborgsom van 20 euro per fiets, kan een kinderfiets ontleend worden en gedurende het jaar ingewisseld worden voor een ander (groter) exemplaar.

Sint-Agatha-Berchem is na Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek de derde Brusselse gemeente die jonge kinderen op deze manier op de fiets wil krijgen en houden. In Vlaanderen bestaat het concept al langer.

De Berchemse fietsbieb bevindt zich in de Leemansstraat 21. Kinderen kunnen de fietsen testen op het plein aan de Sint-Agathakerk. Zaterdag 6 juni zal de bieb tussen 10u en 12u voor het eerste openen, maar enkel op afspraak. Die kan worden gemaakt via fietsbiebSAB@gmail.com of een SMS aan 0479/33.97.77. Daarna zal de fietsbieb elke derde zaterdag van de maand geopend zijn tussen 10u en 12u. Vrijwilligers die willen bijdragen als fietshersteller, administratieve hulp, aan het onthaal of in de communicatie kunnen zich ook aanmelden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?