Sint-Gillis wil taks voor storende Uberfietsen

© Facebook
| Een stapeltje Uberfietsen in Sint-Gillis, op de hoek van de Stenen-Kruisstraat en de Bordeauxstraat.

Verschillende straathoeken in Sint-Gillis zijn letterlijk bedolven onder de rode Uberfietsen. Schepen Catherine Morenville (Ecolo) vraagt een gewestelijke infrastructuurbelasting voor Uber.

De nieuwe Jump-deelfietsen van Uber kleuren amper twee weken het straatbeeld, of ze zorgen al voor irritatie. Op sociale media circuleren foto’s van stapels Uberfietsen in Sint-Gillis, bijvoorbeeld op de hoek van de Stenen-Kruisstraat en de Bordeauxstraat. Erg storend, vinden bewoners.

Mobiliteitsschepen Catherine Morenville (Ecolo) begrijpt de frustratie, maar het is het Brussels Gewest dat verantwoordelijk is voor zulke deelfietsen. De gemeenten krijgen namelijk geen extra middelen om de infrastructuur aan te passen en bijvoorbeeld extra fietsparkings te plaatsen.

“We vragen daarom het Gewest om een extra belasting te heffen op deeloperatoren,” zegt Morenville aan BRUZZ. “De opbrengsten kunnen dan gebruikt worden om de infrastructuur te verbeteren, zoals nu al gebeurt in andere Europese steden."

Het is niet het eerste probleempje met de Uberfietsen. Eerder waren er al klachten omdat er geen gebruiksaanwijzing in het Nederlands op de fietsen staat.

190305 Uberfietsen Sint-Gillis
© Facebook
| Een straathoek in Sint-Gillis, bedolven onder de rode Uber-deelfietsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?