Emir Kir (PS), burgemeester van Sint-Joost-ten-Node
© PhotoNews | Emir Kir (PS), burgemeester van Sint-Joost-ten-Node.

Sint-Joost geeft positief advies voor Good Move

KVDP
© Belga
04/10/2019

Sint-Joost gaat een positief advies geven voor het Gewestelijk mobiliteitsplan Good Move. Dat zegt burgemeester Emir Kir (PS). De gemeenteraad moet het advies wel nog goedkeuren.

Het college van Sint-Joost gaat akkoord met de grote lijnen van Good Move, maar heeft wel enkele opmerkingen, onder meer over de algemene zone 30. "Wij vragen een uitzondering voor de grotere wegen en willen een effectenstudie over de impact van de zone 30 op de lokale wegen", zegt Kir.

Het gemeentebestuur aanvaardt ook niet dat er parkeerplaatsen langs de openbare weg geschrapt worden in een gemeente waar er slechts 14 parkeerplaatsen per 100 inwoners zijn. Het college wil wel mee nadenken over het vinden van parkeerplaatsen buiten de openbare weg. Ondergrondse parkings moeten dan weer gemoderniseerd worden met meer stelplaatsen voor fietsen.

Sint-Joost wil strengere regels voor deelsteps en deelfietsen. Die moeten volgens de meerderheid in Sint-Joost beheerd worden door de overheid, zodat het aanbod in het hele gewest gelijk is. Tenslotte verzet de gemeente zich tegen een voetgangerszone in de Brabantwijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Mobiliteit, Good Move, Good Move-plan, Emir Kir, gewestelijk mobiliteitsplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie