Sint-Joost-ten-Node introduceert zomerstraten

© BRUZZ
| Gemeentehuis Sint-Joost-ten-Node

Sint-Joost-ten-Node zal voor het eerst zomerstraten in haar gemeente lanceren. In die zomerstraten is het de bedoeling dat tijdens de zomer op zondagnamiddag voorrang gegeven wordt aan zachte mobiliteit en aan spelletjes. Het verkeer wordt dan strikt beperkt tot buurtbewoners. Aanvragen voor zomerstraten kunnen vanaf vrijdag ingediend worden.

Omdat veel inwoners deze zomer om financiële en gezondheidsredenen niet naar het buitenland gaan, wil de gemeente de burgers de mogelijkheid bieden om een aanvraag voor een zomerstraat in te dienen.

Zomerstraten worden op zondagen van 12 uur 's middag tot 18 uur 's avonds verkeersluw. Er wordt voorrang gegeven aan zachte mobiliteit en aan spelletjes, en het autoverkeer zal strikt beperkt worden tot de buurtbewoners.

Burgemeester Emir Kir is ervan overtuigd dat de zomerstraten een groot succes zullen worden. "Dit initiatief maakt het mogelijk om sociale banden te smeren. Met de zomerstraten brengen we het gezellig samenleven terug. Dat is nu eens zo belangrijk omdat we weten dat deze zomer anders zal zijn dan andere zomers."

Aanvragen voor zomerstraten kunnen vanaf vrijdag tot aan het einde van de zomer per e-mail ingediend worden bij de Dienst Burgerparticipatie: mtanazefti@sjtn.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?