Etterbeek verwelkomt speelstraten deze zomer

© JP / BRUZZ
| In één van de speelstraat in Vorst is een skateramp gebouwd.

Etterbekenaren die hun straat autovrij willen maken, kunnen daarvoor vanaf volgende week een aanvraag voor indienen bij de gemeente. Het college heeft een reglement aangenomen dat het voor burgers mogelijk maakt om zelf een speelstraat in te richten.

Een speelstraat is volledig voorbehouden voor spelende kinderen en wordt volledig of gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

"Wij willen de bevolking van Etterbeek in staat stellen zich de openbare ruimte opnieuw toe te eigenen en activiteiten te organiseren die de sociale cohesie bevorderen", legt de schepen van Openbare Ruimte, Karim Sheikh Hassan (Ecolo) uit.

Vakantie in eigen straat

Het Etterbeeks schepencollege wil met de maatregel de mensen de gelegenheid te geven om in coronatijd ook in eigen stad een fijne vakantie te vieren. Maar het is een blijvende maatregel, die elke zomervakantie of paasvakantie geldt, benadrukt Sheikh Hassan.

Elke bewoner kan een aanvraag indienen, als die door drie mensen wordt ondersteund en door tien mensen uit de straat is ondertekend. De aanvraag moet tenminste vijftien dagen voor de sluiting van de straat gebeuren. Vanaf maandag wordt het aanvraagformulier op de website van de gemeente geplaatst.

De Stad Brussel kwam recent met een gelijkaardig initiatief. In de gemeente Vorst werden tijdens de coronaperiode enkele speelstraten geïnstalleerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?