parking kraainem p+r overstapparking

| Een simulatie van hoe de parking er zou kunnen uitzien.

Sint-Lambrechts-Woluwe is tegen nieuwe transitparking

Mats Buelinckx
10/05/2021

Het schepencollege van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft beroep aangetekend tegen het milieuattest dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft toegekend aan de nieuwe P+R transitparking “Kraainem”.

Het schepencollege van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft, op initiatief van burgemeester Olivier Maingain en schepen van stedenbouw Delphine De Valkeneer, beroep aangetekend tegen het milieuattest voor de exploitatie van de transitparking “Kraainem”. De nieuwe parking zou een Park+Ride (P+R) parking worden: mensen kunnen er hun auto achterlaten en meteen verder reizen met het openbaar vervoer.

Brussel Mobiliteit diende in 2017 een aanvraag in voor een stedenbouwkundig- en milieuattest voor de bouw van de transitparking. Het gebouw zou 760 parkeerplaatsen tellen en gebouwd worden dichtbij het metrostation “Kraainem”. In 2020 werd er een openbaar onderzoek geopend naar het project. Daaruit kwamen 235 klachten en vorderingen voort van zowel de gemeente als inwoners van de buurt.

parking kraainem p+r overstapparking

| Het nieuwe parkeergebouw met een heringerichte bushalte.

Volgens de gemeente is het onvoorstelbaar om een stuk grond van het Gewest op te offeren voor de aanleg van een parkeergarage dat grotendeels zal gebruikt worden door pendelaars van buiten Brussel. Het schepencollege zou er liever “een crèche of school zien, aangezien het aantal bewoners van het Brussels Gewest constant toeneemt.”

Het project zou, vanuit een stedenbouwkundig oogpunt, ook te groot zijn. De parking zou niet passen in de omliggende, bebouwde omgeving. Het schepencollege van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft dan ook beslist om beroep aan te tekenen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni