Het vers geschilderde fietspad langs de noordzijde van de Tervurenlaan. Op de grens met Sint-Pieters-Woluwe stopt het plots.

Sint-Pieters-Woluwe wil eenrichtingsfietspad Tervurenlaan nu toch doortrekken

TRO
© BRUZZ
12/11/2021

Na de soloslim van Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf (MR), die zelf een eenrichtingsfietspad aanlegde op de Tervurenlaan, blijkt ook zijn collega Benoît Cerexhe (CDH) wel voor dat idee gewonnen. Uitgerekend Sint-Pieters-Woluwe lag eerder dwars bij de plannen van het gewest voor een tweerichtingsfietspad waarvoor parkeerplaatsen hadden moeten sneuvelen.

De geschilderde eenrichtingsfietspaden op de ventwegen van de Tervurenlaan blijven de gemoederen beroeren. In het verlengde van de drukste fietsas van Brussel, de Wetstraat, heeft het Brussels Gewest al jarenlang een plan voor een tweerichtingsfietspad. Ondanks eerdere tegenkanting van de betrokken gemeentes Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe, ging die eerste gemeente later toch akkoord om een tijdelijke opstelling aan te leggen. Omdat dat burgemeester Vincent De Wolf (MR) te lang duurde, begon hij deze week zelf met de aanleg van een eenrichtingsfietspad.

Dat stopt nu abrupt aan de gemeentegrens met Sint-Pieters-Woluwe, de gemeente die zich altijd had verzet tegen de plannen van het gewest. "Dat leidt tot schrappen van parkeerplaatsen die essentieel zijn voor buurtbewoners en handelaars", herhaalt Benoît Cerexhe (CDH) nog eens tegenover La Dernière Heure. Voor het eenrichtingsfietspad van De Wolf hoeven die parkeerplaatsen niet te sneuvelen.

Montgomery

"We willen het fietspad graag doortrekken in de richting van het bos", aldus Cerexhe. "Als het Gewest dit fietspad toestaat in Etterbeek, waarom dan ook niet in Sint-Pieters-Woluwe?" De andere kant op, richting Merode, opteert Cerexhe voor een fietsstraat.

De grootste uitdaging op Woluwes grondgebied bevindt zich echter aan Montgomery, de enorme rotonde zonder fietsinfrastructuur. Alle opties liggen daar volgens Cerexhe nog op tafel: "We vragen om een ​​volledige herinrichting van de laan. Ook met de herontwikkeling van het station van Montgomery."

Eind november komen de burgemeester en het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) samen om te overleggen over de Tervurenlaan. Tot die tijd stopt het fietspad aan de gemeentegrens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Etterbeek , Sint-Pieters-Woluwe , Mobiliteit , Tervurenlaan , Benoît Cerexhe , Vincent De Wolf , Elke Van den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni