| De spoorlopers bevonden zich in de buurt van Schaarbeek.

Spoorlopers in Schaarbeek zorgen voor vertraagde avondspits

© BRUZZ
26/04/2022
Updated: 26/04/2022 17.51u

Net voor de avondspits zijn in de buurt van het spoor in Schaarbeek opnieuw spoorlopers opgemerkt. Het treinverkeer is nog altijd zwaar verstoord.

Dat meldt spoorbeheerder Infrabel. Het zou gaan om twee jongeren naast de sporen tussen Schaarbeek en Diegem.

"De eerste melding kwam rond 15.30 uur. Tot 17 uur moesten de treinen stapvoets en zeer voorzichtig rijden in die zone," zegt Infrabel-woordvoerder Frederic Petit. "Maar we zitten natuurlijk in volle avondspits. Het treinverkeer is zwaar verstoord."

De vertraging geldt van en naar Brussel, maar ook op de spoorlijnen tussen Leuven en Luik, naar Antwerpen en tussen Gent en de kuststeden.

Politie

De spoorwegpolitie kwam ter plaatse, maar kon geen spoorlopers aantreffen. Dat meldt de federale politie. "We konden wel twee personen aantreffen op het vormingsterrein in Schaarbeek. Zij zijn ge√Įdentificeerd en gevraagd om het terrein te verlaten. Zij kregen een waarschuwing," zegt woordvoerder Jana Verdegem. "We bekijken nog of er een pv moet worden opgemaakt."

Afgelopen vrijdag ondervond het treinverkeer rond Brussel gelijkaardige hinder door spoorlopers in de buurt van Schaarbeek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni