Stad Brussel zoekt ideeën voor inrichting helling Justitiepaleis

justitiepaleis
© Bruzz
© Bruzz

De Stad Brussel is op zoek naar inspirerende interventies en ingrepen om de vrijgekomen helling aan het Justitiepaleis in te vullen. Daarvoor maken ze tussen 500 en 25.000 euro per project vrij.

Op 1 maart werd de helling, die de Marollen met de bovenstad verbindt, definitief autovrij gemaakt met behulp van betonnen blokken en bloembakken. De Stad Brussel wil nu inwoners en organisaties de mogelijkheid geven om de helling op een verbindende en inspirerende manier in te vullen tijdens de zomerperiode. Daarom doet de Stad een projectoproep, waaraan een subsidie van 500 tot 25.000 euro per project is gekoppeld.

Er wordt gezocht naar tijdelijke ingrepen en interventies die de Brusselaars op een creatieve manier activeren en de Stad wil met de oproep ook inspiratie opdoen voor een latere definitieve invulling. De kandidaten moeten rekening houden met het erfgoedkarakter van de plek, en zullen dus moeten overleggen met de Regie der Gebouwen, de Stad Brussel, Leefmilieu Brussel, en Monumenten en Landschappen.

De dossiers kunnen tot en met 30 april worden ingediend via een formulier van De Stad Brussel. In juni worden de subsidiebesluiten goedgekeurd en is er een bekendmaking van de laureaten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?