Station Sint-Job in Ukkel krijgt nieuwe brug

© Google maps
| De brug aan het station van Sint-Job in Ukkel

Infrabel en de gemeente Ukkel bereikten een akkoord om een nieuwe brug te bouwen aan het station Sint-Job. De uitvoering ervan is wel nog niet voor meteen.

Marc Cools (MR), schepen van stadsvernieuwing in Ukkel, deelde een foto van de bouwplannen op sociale media. De gemeente en Infrabel bereikten een akkoord over de nieuwe brug en binnenkort dient Infrabel een bouwaanvraag in. "Voor de start van de werken mikken we op 2021", zegt Cools.

De brug zal in het verlengde liggen van de Carsoellaan. Anders dan bij de huidige brug wordt er deze keer een platform gebouwd, waar tramlijn 92 halt op zal houden. Op die manier is er een vlottere verbinding met de spoorweghalte die onder de brug ligt.

"Het is een zeer mooi project . De verbinding wordt veel beter voor pendelaars. Ook het trottoir, dat op de huidige brug zeer smal is, zal veel breder worden aangelegd op de nieuwe brug", aldus een tevreden Cools.

De huidige brug aan Sint-Job zal pas afgebroken worden na de opbouw van de nieuwe brug. Zo ondervindt de verkeerscirculatie geen hinder. Het college van Ukkel verbood eind vorig jaar wel nog de toegang op de huidige brug voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton. De brug vertoonde toen barsten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?