Steps van verdeler Lime keren geleidelijk terug naar Brussel

Gebruikers van het elektrische deelstepsysteem van Lime Gebruikers van het elektrische deelstepsysteem van Lime
© PhotoNews
| (archiefbeeld)
© PhotoNews
| (archiefbeeld)

De steps van deelstepverdeler Lime zullen geleidelijk opnieuw beschikbaar zijn in Brussel, nadat Lime eind maart tijdelijk zijn activiteiten had opgeschort vanwege de coronamaatregelen. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf vrijdag. Er zullen 250 elektrische steps beschikbaar zijn in de hele hoofdstad. Later zal dat aantal uitgebreid worden.

Lime wil ook kijken naar de stedelijke periferie, zodat er alternatieven zijn voor de auto na de lockdown. Het bedrijf heeft daarnaast extra ingezet op het reinigen van de steps. Alle steps worden gedesinfecteerd en zullen nogmaals gereinigd worden wanneer ze in de werkplaats terechtkomen, opgeladen worden of verspreid worden in de stad.

Enkele weken geleden heeft Lime zijn elektrische scooters weggehaald uit Brussel om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het bedrijf had zijn activiteiten uit voorzorg opgeschort om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen. De steps zouden opnieuw worden ingezet zodra de crisis onder controle is, klonk het toen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?