Stiptheid van treinen op laagste niveau in 10 maanden

© Belga
25/10/2018

De stiptheid op het Belgische spoor is vorige maand verder afgenomen in vergelijking met september 2017. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS donderdag bekendmaken. In een verklaring wordt onder meer gewezen op incidenten met spoorlopers en op kabeldiefstallen.

In september reed in totaal 83,9 procent van de treinen stipt, wat betekent dat ze met minder dan 6 minuten vertraging in hun eindstation aankwamen. In dezelfde maand in 2017 lag het stiptheidscijfer nog op 87,2 procent.

De stiptheid op het spoor heeft daarmee het laagste niveau in tien maanden bereikt. Het is namelijk van november 2017 (82,2 procent) geleden dat er nog minder treinen op tijd reden.

Spoorlopers en kabeldieven

De voornaamste reden voor het toegenomen aantal vertragingen wordt bij de spoorlopers gelegd. Zo veroorzaakten spoorlopers ter hoogte van Schaarbeek op 14 september en ter hoogte van Mont-Saint-Guibert op 19 september in totaal 7.335 minuten vertraging.

Daarnaast hebben ook enkele gevallen van kabeldiefstal tot hinder geleid. Infrabel en NMBS hopen dat dit laatste probleem een halt is toegeroepen door de recente arrestatie van een georganiseerde dievenbende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , spoorloper , stiptheid , NMBS , kabeldiefstal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni