Storing Brussels Airport: 6.000 stuks bagage achtergebleven

© PhotoNews
Updated: 04-08-2019 - 09:35

Brussels Airport had zaterdagochtend een technisch euvel met het bagagesysteem. Een losgekomen riem rond een koffer was de oorzaak van alle onheil. Een aantal vluchten moest zonder bagage aan boord vertrekken, maar de problemen zijn sinds 15 uur opgelost. 6.000 stuks bagage moeten nog terugbezorgd worden aan al vertrokken passagiers.

De luchthaven van Zaventem kondigde de problemen aan met de boodschap: "Wij betreuren de situatie ten zeerste. Onze teams doen er alles aan om het systeem te repareren en de gevolgen voor de passagiers te beperken, zodat de luchthavenoperaties deze namiddag hopelijk normaal zullen kunnen verlopen."

Zowel op korte als middellange afstand zijn vliegtuigen zonder bagage vertrokken, op lange afstand zijn vliegtuigen opgestegen met maar een deel van de bagage aan boord.

Een losgekomen riem rond een koffer veroorzaakte zaterdag problemen voor het afhandelen van de bagage op Brussels Airport. Het bagagesysteem raakte omstreeks 6 uur geblokkeerd en het duurde drie uur om het probleem te herstellen.

Zo snel mogelijk terug

Het technische euvel is ondertussen verholpen, maar er zijn wel nog vertragingen. Vanaf 15 uur vertrekken alle vliegtuigen wel met alle reiskoffers en -tassen, maar een honderdtal vluchten kregen te maken met het probleem.

Ongeveer 6.000 stuks bagage bleven achter in Brussel, is vernomen van Brussels Airlines-woordvoerster Wencke Lemmes. De luchtvaartmaatschappij zet volgens Lemmes nu alles op alles om die koffers zo snel mogelijk op hun bestemming te krijgen, liefst zo veel mogelijk al op zondag, ook via andere luchtvaartmaatschappijen.

De problemen komen alvast erg ongelegen voor Brussels Airport. Door de vakantie-uitstroom werden er maar liefst 83.000 passagiers verwacht zaterdag, en op zondag zijn dat er 89.000. Getroffen reizigers kunnen voor meer informatie alvast contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?