Straat door Josaphatpark autovrij tijdens zomermaanden

© google
| De Van Vollenhovenlaan, hier nog als éénrichtingsstraat

De Ambassadeur Van Vollenhovenlaan in het Josaphatpark in Schaarbeek zal in juli en augustus gesloten worden voor het autoverkeer. Op die manier wil de gemeente naar eigen zeggen extra adem- en speelruimte creëren voor haar bewoners. “Auto’s hebben in deze straat niets te zoeken.”

Het voorstel werd op dinsdagochtend door het College goedgekeurd, laat Schaarbeeks mobiliteitsschepen Adelheid Byttebier (Groen) aan BRUZZ weten. De straat is nu een éénrichtingstraat voor plaatselijk verkeer, maar dit werd niet altijd gerespecteerd.

“Door de straat autovrij te maken, komt er veel plaats en een stuk park bij, extra speelruimte voor de Schaarbeekse jeugd,” aldus Byttebier. “Met het oog op ‘The Park To Be’, waarbij er tijdens de zomer dagelijks activiteiten en animaties in het Josaphatpark worden georganiseerd, is dat een goede zaak.”

Bovendien hoopt de schepen op deze manier een veiligere omgeving voor fietsers te creëren. “Auto’s hebben in deze straat niets te zoeken,” aldus Byttebier. “Door ze vanaf juli autovrij te maken, geven we fietsers de kans om op een veilige manier onze gemeente te doorkruisen.”

Na de zomer evalueert de gemeente het initiatief om de straat nadien eventueel permanent autovrij te houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?