Straat- en verkeerslichten Sainctelette haperen

© MIVB
| De Leopold II-laan, met verlichting (archiefbeeld).

De voorbije weken gebeurde het wel eens dat de straten ter hoogte van de Leopold II-tunnel niet verlicht waren. Ter hoogte van het drukke kruispunt aan het Saincteletteplein vallen ook de verkeerslichten sporadisch uit. Dat zorgt voor levensgevaarlijke toestanden. Een onvermijdelijk ongemak door de werken aan de tunnel, klinkt het bij Brussel Mobiliteit.

Als je ’s nachts wel eens het kanaal oversteekt aan Sainctelette, is het je wellicht al opgevallen: het is er geregeld pikkedonker. Alsof dat voor fietsers en voetgangers nog niet gevaarlijk genoeg is, werken ook de verkeerslichten niet op één van de belangrijkste toegangspoorten van Brussel-Stad.

Autobestuurders zien elkaar amper op het kruispunt. Fietsers of voetgangers die de weg proberen over te steken, lijken haast onzichtbaar voor de chauffeurs. Om de Brusselse vaudeville compleet te maken, wordt de riskante verkeerssituatie ook nergens gesignaleerd. “Dat zet ik op de agenda van de eerstvolgende vergadering”, belooft Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ.

Elektrische verdeelkast

Er zit ook geen lijn in de sporadische lichtuitval. De ene week gebeurt het maandag- en donderdagnacht, de week erop zijn dinsdag- en woensdagnacht aan de beurt. Dat herhaalt zich nog voor de rest van de zomervakantie, wanneer de Leopold II-tunnel dag en nacht gesloten is voor werken.

"In de tunnel worden nieuwe hoogspanningskabels gelegd en moet ook de elektrische verdeelkast vernieuwd worden", legt Paemen uit aan onze redactie. Dat kan alleen wanneer de stroom afgesloten wordt. Maar omdat die kast de bovengrondse verlichting voedt, vallen de lichten uit. “Dat zal nog een aantal keren gebeuren”, aldus Paemen.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?