Swapfiets viert kaap van 5.000 Brusselse gebruikers met muurschildering

capture.jpg
© Swapfiets
| De muurschildering van Swapfiets is nog tot eind juli te zien aan het Rogierplein
© Swapfiets
| De muurschildering van Swapfiets is nog tot eind juli te zien aan het Rogierplein

Aan het Rogierplein heeft communicatieagentschap Josworld een grote muurschildering aangebracht in opdracht van Swapfiets. Op die manier wil het Nederlandse bedrijf vieren dat het 5.000 gebruikers telt in Brussel.

In heel Belgiƫ telt Swapfiets 15.000 gebruikers. Een derde daarvan is actief in Brussel, een mijlpaal volgens het bedrijf. "Swapfiets is zoveel meer dan het fietsabonnement met een blauwe voorband: het is het verhaal van het leefbaarder maken van steden door ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot een goede fiets als basis vervoersmiddel," zegt CEO Marc de Vries. "Het is fantastisch om te zien dat dit in een stad als Brussel, die het lang erg moeilijk had met alternatieven voor de auto, nu toch vooruitgaat."

De grote muurschildering bevindt zich op de achterkant van het DoubleTree-hotel, de laatste maanden een populaire plek om reclameboodschappen op te schilderen. Zo was er eerder een muurderschildering van deelstepbedrijf Tier en een aankondiging van een concert van Ed Sheeran te zien. De Swapfiets-muurschildering blijft tot eind juli.

"Deze muurschildering is dan ook een mooie dankjewel voor al die fietsers die vandaag al zorgen voor minder file, minder luchtvervuiling, en meer leefbaarheid in de stad," aldus Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?