Parkeerplaats taxi's verdwijnt door fietsenstalling aan het Flageyplein 2_(c)_BRUZZ

| Op het Flageyplein verdween een parkeerplaats voor taxi's voor een nieuwe fietsenstalling aan het Flageyplein.

Taxifederatie en Elsene bereiken akkoord over taxistandplaatsen Flageyplein

© Belga - BRUZZ
03/03/2023

De Belgische Taxifederatie (Febet) heeft vrijdag een akkoord bereikt met de gemeente Elsene over de taxistandplaatsen aan het Flageyplein. De federatie had er eerder mee gedreigd om fietsnietjes te verwijderen die op een taxistandplaats waren geplaatst. En dat vond burgercollectief Heroes for Zero niet kunnen: "Het kan niet zijn dat mensen zelf alles beginnen afbreken waar ze het niet mee eens zijn."

Febet hekelde woensdag de verwijdering van een parkeerplaats voor taxi's langs het Flageyplein, om ruimte te maken voor een fietsenstalling.

De federatie eiste dat deze uiterlijk vrijdag zouden worden verwijderd, anders zouden taxichauffeurs ze zelf verwijderen en volgende week een protestactie organiseren.

Na overleg tussen de burgemeester, Febet en Brussels minister van Mobiliteit Elke van Den Brandt (Groen) werd besloten dat de fietsenstalling in kwestie niet wordt verwijderd, maar dat er twee nieuwe taxistandplaatsen komen voor de Belfiusbank. Brugemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) bevestigde de informatie aan persagentschap Belga.

Klacht

De geplande protestacties op het Flageyplein gaan hierdoor niet door omdat het probleem is opgelost, benadrukt Febet.

Indien Febet wel had doorgezet met haar dreigementen, dan zou burgercollectief Heroes for Zero een klacht indienen met burgerlijke partijstelling wegens vandalisme en het in gevaar brengen van andere weggebruikers. Na dit akkoord is dat niet meer aan de orde, zegt Pieter Fannes van Heroes for Zero.

"Er moet een grens getrokken worden. Het kan niet zijn dat mensen zelf alles beginnen afbreken waar ze het niet mee eens zijn. Als er een oplossing is, des te beter," aldus Fannes.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni