'Terugdraaien circulatieplan Kuregem zal maximaal 2 maanden duren'

27 september 2022: protest tegen het mobiliteitsplan Good Move aan het Lemmensplein in Kuregem door MAUTOdéfense.org, de organisatie achter l'automobiliste en a marre ! 27 september 2022: protest tegen het mobiliteitsplan Good Move aan het Lemmensplein in Kuregem door MAUTOdéfense.org, de organisatie achter l'automobiliste en a marre !
© Peter Dhondt/BRUZZ
| 27 september 2022: protest tegen het mobiliteitsplan Good Move aan het Lemmensplein in Kuregem.
© Peter Dhondt/BRUZZ
| 27 september 2022: protest tegen het mobiliteitsplan Good Move aan het Lemmensplein in Kuregem.

Het zal nog "maximaal twee maanden" duren om het circulatieplan van het Anderlechtse Kuregem terug te draaien. Dat heeft schepen voor Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch (Ecolo) donderdag gezegd op de gemeenteraad. De uitspraak zorgde voor commotie bij aanwezige buurtbewoners.

Op 27 september besloot de gemeente Anderlecht het circulatieplan in de wijk Kuregem terug te draaien. Het plan, dat kadert in het regionale Good Move-mobiliteitsplan, kreeg al bij de opstart zware kritiek te verduren van omwonenden.

Donderdag heeft bevoegd schepen Müller-Hübsch gezegd dat het nog "enkele weken tot twee maanden" zal duren voor het circulatieplan volledig ontmanteld is. De gemoederen liepen daardoor hoog op bij de aanwezige buurtbewoners, melden La DH en La Capitale. Müller-Hübsch werd onderbroken en het kwam tot een woordwisseling. Twee van hen moesten de gemeenteraad verlaten.

"Het circulatieplan zit complex in elkaar. Alles is met elkaar verbonden. We moeten de signalisatie methodisch weghalen om de verkeersveiligheid te garanderen," zegt Müller-Hübsch. "Het opzetten van het plan heeft de hele maand juli in beslag genomen en we hebben daarbij hulp gekregen van externe firma's waar we nu geen beroep meer op kunnen doen. We vallen dus terug op onze eigen middelen."

Pas als het huidige plan ontmanteld is, zullen de gesprekken voor een Good Move 2 starten. Daarbij zullen de buurtbewoners betrokken worden, aldus Müller-Hübsch.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?