Tien nieuwe laadpalen aan overheidsgebouwen in Vlaamse Rand

© PhotoNews
| Archiefbeeld

Aan acht gebouwen van de Vlaamse overheid in de Vlaamse Rand komen tien laadpalen voor elektrische wagens. Er moet wel worden vermeden dat andere bestuurders de voorziene parkeerplaatsen inpalmen.

De Vlaamse overheid laat aan acht van haar gebouwen in de Vlaamse Rand laadpalen voor elektrische of hybride voertuigen plaatsen. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) op een schriftelijke vraag van parlementslid Mercedes Van Volcem (Open VLD).

In de Vlaamse Rand komen er tien palen op acht locaties bij. Aan vier gemeenschapscentra van vzw De Rand worden er alvast vijf palen geïnstalleerd, weet Het Nieuwsblad.

Zo krijgt De Zandloper in Wemmel er twee en aan de Kam in Wezembeek-Oppem, De Moelie in Linkebeek en de Bosuil in Jezus-Eik is telkens één paal voorzien. Verder krijgen ook jeugdverblijfs- en vormingscentra Hanenbos en Destelheide in Dworp en Domein Groendaalheyde in Overijse elk één paal. Aan het Depot Vilvoorde, waar het archief van de Vlaamse overheid is gevestigd, komen er twee.

Vrije parkeerplaats

Het wordt echter uitkijken dat de parkeerplaatsen aan de laadpalen niet worden ingepalmd door bestuurders die helemaal niet over een elektrische wagen beschikken.

Voor de politiediensten is het bestraffen van zo'n inbreuk niet meteen een hoge prioriteit. “Volgens mijn informatie treden wij daarvoor niet op. Takelen doen we in ieder geval niet", zegt Anneleen Adang van de politiezone Zennevallei aan Het Nieuwsblad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?