© De Werkvennootschap | De fietsbrug zal zo’n 700 meter lang zijn, met een brugdek van 500 meter en een aanloophelling van 200 meter.

Toekomstige fietsbrug aan grens Evere wordt een van de langste van het land

GR
© BRUZZ
30/01/2021

De Vlaamse overheidsdienst De Werkvennootschap wil na de zomer starten met de bouw van een fietsbrug over de A201 aan de grens van Evere en Diegem. Dat moet de fietssnelweg tussen Zellik en Sint-Stevens-Woluwe aantrekkelijker maken. De totale kostprijs van dit project bedraagt ruim 14 miljoen euro.

De fietssnelweg FR0, die start aan het station van Zellik en de gemeente verbindt met het Brussels Gewest is vandaag slechts voor een deel afgewerkt, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De komst van een fietsbrug over de A201 in Evere is een van de puzzelstukjes die nog ontbreken. De Vlaamse overheidsdienst De Werkvennootschap wil daar na de zomer van dit jaar mee van start gaan.

De fietsbrug zal zo’n 700 meter lang zijn, met een brugdek van 500 meter en een aanloophelling van 200 meter. Daarmee wordt het meteen een van de langste fietsbruggen van het land. “De komst van deze fietsbrug is belangrijk omdat fietsers die vandaag gebruik maken van de FR0 een heel stuk moeten omrijden doordat de A201 de fietssnelweg onderbreekt," zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap op de website van de krant.

Voetgangers

Behalve fietsers zullen ook voetgangers gebruik kunnen maken van de brug. Daarom wordt het brugdek zeven meter breed. Vier meter daarvan zal bestemd zijn voor fietsers, de overige drie meter voor de voetgangers. De nieuwe brug vormt ook een belangrijke schakel met de toekomstige fietssnelweg F201. Die zal de luchthaven van Zaventem verbinden met het centrum van Brussel.

De totale kostprijs voor de fiets- en voetgangersbrug wordt op iets meer dan 14 miljoen euro geraamd. Ondertussen bouwt De Werkvennootschap ook de fietsbrug over de Brusselse ring tussen Zaventem en Diegem. Die moet een onderbreking op de F3-fietssnelweg tussen Leuven en Brussel wegwerken. In de lente wordt het brugdek bovenop de pijlers geplaatst die vorig jaar al in de grond werden gezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Mobiliteit, Stedenbouw, fietsbrug, FR0, fietssnelweg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie