Toestand wordt "helemaal onbeheersbaar" volgens topman Brussels Airport

© PhotoNews
| Controletoren van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, op Brussels Aiport, de luchthaven van Brussel.

Arnaud Feist, de topman van Brussels Airport roept op om snel een einde te maken aan het sociaal conflict bij skeyes, het vroegere Belgocontrol. De luchtverkeersleiders voeren al de hele week actie.

Door de acties van de luchtverkeersleiders zijn er veel vertragingen op de luchthaven, die soms oplopen tot 2.30 uur. Dat heeft gevolgen voor reizigers die een aansluitende vlucht moeten halen. Een kleine dertig vluchten werd geannuleerd.

Brussels Airport heeft nog geen zicht op hoe de toestand zal zijn na 22 uur, als er opnieuw een ploegwissel plaatsvindt bij Skeyes. De luchthaven hoopt op een pauze in het conflict vrijdag, tijdens de herdenking van de aanslagen op 22 maart. De luchtverkeersleiders hebben al laten weten dat ze die herdenking niet willen verstoren.

"Maar nu moeten we ook een oplossing vinden", aldus Feist. "We kunnen in zo'n scenario niet voortdoen. We zitten in totale onzekerheid. Ik vraag een snelle oplossing om acties in de komende weken te vermijden." De paasvakantie komt er immers aan.

Volgens Feist zijn de acties ook niet goed voor de positie van Brussels Airport als vrachtluchthaven tegenover buitenlandse luchthavens. Sommige maatschappijen zouden al verhuizen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?