Evers burgemeester Pierre Muylle (PS) en zijn Schaarbeekse ambtgenoot Bernard Clerfayt (Défi) huldigden samen met staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) en korpschef Frédéric Dauphin de trajectcontrole in op 5 oktober.

Trajectcontrole op Leopold III-laan nog niet operationeel

TDN
© BRUZZ
09/11/2018

De eerste Brusselse trajectcontrole aan de Leopold III-laan blijkt nog niet operationeel te zijn. Nochtans werden die snelheidsmeters al op 5 oktober met veel toeters en bellen aangekondigd. De trajectcontrole bevindt zich in de testfase, pas over twee weken werkt het systeem helemaal.

Dat schrijft La Capitale vrijdag.

Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen pakte staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) groots uit. In het bijzijn van Bernard Clerfayt (Défi) en Pierre Muylle (PS), burgemeesters van respectievelijk Schaarbeek en Evere, werd de eerste Brusselse trajectcontrole ingehuldigd.

Een maand later blijkt het technologische hoogstandje aan de Leopold III-laan nog niet helemaal klaar. Zo moest het materiaal nog perfect afgesteld worden en was er nog onduidelijkheid omtrent privacygegevens.

Ook de politie van de zone Noord en de mensen van het parket moesten nog gewoon worden aan de procedures en het protocol. Het was bijvoorbeeld nog niet duidelijk hoe toegeeflijk men moest zijn ten opzichte van overtreders. Hoeveel mochten bestuurders boven de gemiddelde maximumsnelheid van 50km/u gaan?

Om alles te finetunen zit de trajectcontrole momenteel in een testfase. Volgens het kabinet van Debaets zullen pas binnen twee weken de eerste boetes uitgeschreven worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Mobiliteit , trajectcontrole , Leopold III-laan , Bianca Debaets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni