Tram 51 rijdt opnieuw op de Alsembergsesteenweg

Tram 51 Van_Haelen op de Alsembergsesteenweg Tram 51 Van_Haelen op de Alsembergsesteenweg
© PhotoNews
| Tram 51 Van_Haelen op de Alsembergsesteenweg.
© PhotoNews
| Tram 51 Van_Haelen op de Alsembergsesteenweg.

Vanaf zaterdag rijdt tram 51 opnieuw op de Alsembergsesteenweg in Ukkel. De lijn wordt voortaan wel onderbroken tussen de haltes Zuidstation en Hoogte Honderd, vanwege werkzaamheden in station Albert.

Door werkzaamheden op de Alsembergsesteenweg werden de haltes tussen Globe en Hoogte 100 een aantal maanden niet bediend. Openbare vervoersmaatschappij MIVB kondigt nu aan dat die werkzaamheden zijn afgerond en dat tram 51 daar opnieuw rijdt.

De onderbreking schuift op naar de haltes tussen Zuidstation en Hoogte 100. Door vernieuwingswerken in het station Albert voor de toekomstige metrolijn 3 kan de tram daar niet meer rijden.

Trams die uit Stadion vertrekken, krijgen het Zuidstation als eindhalte. Het eindpunt bevindt zich aan de haltes van tram 81 en 82 in de Overdektestraat en niet meer samen met trams 3 en 4 beneden in het station. De stations tussen Zuidstation en Albert en de haltes Berkendaal en Vanderkindere blijven bediend door trams 3 en 4, de haltes tussen Messidor en Helden door tram 4 en 92 en de halte Jupiter door bus 54.

In de andere richting krijgen de trams die uit Van Haelen vertrekken Hoogte 100 als eindhalte. Bus 48 rijdt rechtstreeks tussen Hoogte 100, Zuidstation en Hallepoort.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?