Tram 94 wordt tram 8

© Wikipedia
| Tram 94 wordt tram 8 en rijdt tussen Louiza en Roodebeek, via het station van Bosvoorde.

Tramlijn 94 gaat vanaf oktober als tramlijn 8 door het leven. De naamsverandering komt er zodra de verlenging van de lijn een feit is. Vanaf oktober rijdt de tram tussen het metrostation Louiza, via het station van Bosvoorde, naar het metrostation Roodebeek in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Een nieuwe herfst, een nieuwe naam voor tram 94. De tramlijn, die nu Louiza met het Trammuseum verbindt, krijgt er vanaf oktober tramsporen bij én een nieuwe naam, schrijft La Dernière Heure.

"Tram 94 wordt tram 8. Dat ligt in de lijn met de andere lijnen met één cijfer, zoals de 3 en de 4," bevestigt MIVB-woordvoerder Guy Sablon bij BRUZZ . Op die lijnen rijden modernere trams dan op de andere lijnen en ze rijden bovendien ook aan een hogere frequentie en overwegend in eigen bedding. "Het nieuwe lijnnummer is duidelijker voor de reiziger."

De naamsverandering is in oktober een feit. De werken voor de verlenging naar Roodebeek moeten af zijn tegen 1 oktober, maar de MIVB houdt nog een slag om de arm. "De nieuwe lijn zal waarschijnlijk begin oktober operationeel zijn," klinkt het. Een maand eerder start ook de nieuwe lijn 9 van Simonis naar Dikke Beuk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?