Tram ontspoord in Schaarbeek: bestuurder en negen passagiers lichtgewond

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Tram aan halte Arts & Métiers, tussen Anderlechtse- en Ninoofsepoort.

Op de kruising van de Rogierstraat en de Paleizenstraat in Schaarbeek is zondag omstreeks 16.30 uur een tram ontspoord en op een gevel van een gebouw ingereden. Negen passagiers en de bestuurder raakten daarbij lichtgewond.

De bestuurder was zwaar in shock na het ongeval en werd net als twee andere gewonde passagiers al weggevoerd naar het ziekenhuis. Niemand raakte ernstig geblesseerd. Hoe het precies kwam dat de tram ontspoorde is nog niet duidelijk, maar er waren alvast geen andere voertuigen betrokken bij het incident. Nadat de tram ontspoorde reed hij in op de gevel van een gebouw.

"De brandweer heeft uit voorzorg gevraagd om het gebouw te ondersteunen, al denken ze dat er geen stabiliteitsproblemen zijn. Ze wachten nog de mening van de architect van de gemeente af", vertelt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord. Het verkeer rond het kruispunt van de Rogierstraat en de Paleizenstraat zal nog enige tijd verstoord zijn, tot de tram is weggesleept van het trottoir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?