Trein met honderden reizigers staat 2 uur stil na aanrijding ter hoogte van Dilbeek

© PhotoNews

Door een aanrijding met een onbekend voorwerp heeft een trein zaterdagavond ruim twee uur lang stilgestaan tussen Dilbeek en Brussel-Zuid. Er bevonden zich zo'n zeshonderd reizigers in de trein, zo meldt spoorwegmaatschappij NMBS.

De trein, die van Oostende naar Eupen reed, kwam rond 17.50 uur tot stilstand, zo zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Omdat er eerst een technische controle uitgevoerd moest worden, duurde het oponthoud iets meer dan twee uur.

"De trein is rond 20 uur opnieuw kunnen vertrekken", zo zegt Temmerman. "Wegens de opgelopen vertraging reed hij wel maar tot Brussel-Zuid. Reizigers die verder wilden rijden richting Eupen zullen daar moeten overstappen hebben op een andere trein."

Op de betrokken spoorlijn kon voorlopig geen treinverkeer meer plaatsvinden, omdat de politie nog vaststellingen moest doen. Toch bleef de impact voor de rest van het verkeer op de spoorlijn tussen Gent en Brussel beperkt, meldt de NMBS.

De andere treinen konden omgeleid worden via Jette en Denderleeuw, wat wel voor vertragingen zorgde, maar niet tot ernstige hinder leidde.

De reizigers op de trein kunnen een beroep doen op een compensatieregeling die de NMBS voorziet. Zo moeten daarvoor contact opnemen met de klantendienst van de spoorwegmaatschappij, zegt Temmerman.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?