Treinverkeer tussen Brussel en Doornik weer normaal na dodelijk ongeval in Herne

© Photo News

Het treinverkeer tussen Brussel en Doornik verloopt dinsdagochtend weer normaal, nadat maandagavond in Herne, in de provincie Vlaams-Brabant, een dodelijk ongeval gebeurde. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Maandag rond 21.30 uur vond er een botsing plaats tussen een trein en een auto. De drie inzittenden van de wagen overleefden het ongeval niet. Op camerabeelden was te zien hoe de slagbomen wel degelijk gesloten waren, wat er op wijst dat de wagen mogelijk een slalombeweging maakte om de spoorovergang toch over te steken. Infrabel heeft ondertussen de overweg gecontroleerd en getest, en ook daaruit blijkt dat alles goed werkte. "Het onderzoek van de politie naar het ongeval loopt verder", aldus Petit.

Sinds 05.00 uur dinsdagochtend kunnen beide sporen in Herne weer gebruikt worden. Het treinverkeer kan in de ochtendspits normaal verlopen. "De schade aan de infrastructuur viel mee, we hebben wat herstellingswerken uitgevoerd aan de paal met de lichten waar de wagen tegen is gereden", zegt Petit. De trein die betrokken was bij het ongeval kon niet op eigen kracht verder en werd door een hulptrein weggesleept.

Op het moment van het ongeval zaten ongeveer 25 mensen op de trein. Die werden met een bus geëvacueerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?