| See U, één van de plekken waar een fietshub komt (archiefbeeld)

Twee fietshubs om fietstoerisme in Brussel aan te moedigen

EDB
© BRUZZ
08/07/2021

In het kader van het relanceplan voor het toerisme lanceert het Brussels Agentschap voor Toerisme visit.brussels twee 'bike hubs', ofwel fietshubs. Die zullen plaats bieden aan allerlei fietsfaciliteiten, - diensten en -activiteiten. See U in Elsene en Grootgodshuis in Stad Brussel zullen de ruimte voor deze fietshubs bieden.

In de bike hub is er plaats voor allerlei fietsfaciliteiten, -diensten en -activiteiten. Omdat het leeuwendeel van het toeristisch aanbod zich in het stadscentrum bevindt, is er een bike hub in het Grootgodshuis. De fietshub in See U richt zich eerder tot locals, studenten en expats, laat visit.brussels weten.

“Door dit project kunnen we deze zomer voluit inzetten op het fietsaanbod in Brussel," zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "We willen de fiets promoten als actief verplaatsingsmiddel om Brussel te ontdekken. Daarnaast willen we Brussel ook toeristisch aantrekkelijker maken als fietsvriendelijke bestemming. Niet alleen bij een lokaal publiek, maar ook op nationaal en internationaal vlak. De fietshubs kunnen de vele initiatieven die er in Brussel rond fietsen bestaan, versterken."

“We willen meer plaats geven aan de fiets in het toeristisch aanbod in Brussel," aldus Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels. "De bike hub is hier een goed voorbeeld van. Dankzij de nieuwe fietshubs krijgen mensen die Brussel met de fiets bezoeken een combinatie van oplossingen en interessante activiteiten aangeboden. Je vindt er namelijk alles voor de fiets."

"De bike hub is er voor fietsverhuur en voor herstellingen," vervolgt hij. "Het is ook een vertrekpunt voor rondleidingen met de fiets, een infopunt voor nuttige informatie zoals de fietskaart 'Brussel met de fiets', fietsvriendelijke accommodatie en een plek voor fietsevenementen. De uitgelezen plek om langs te gaan als je Brussel op een andere manier wilt ontdekken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni