Twee oversteekplaatsen Charles Woestelaan afgesloten voor autoverkeer

Vanaf september zal het voor automobilisten niet meer mogelijk zijn de Charles Woestelaan ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskerk in Jette te kruisen. Dat meldt La Capitale maandag.

Hoewel de Charles Woestelaan in Jette nog maar pas een uitgebreide make-over kreeg (tussen 2013 en 2015), hebben de MIVB en de gemeente Jette aan Brussel Mobiliteit gevraagd om de oversteekplaatsen voor auto's ter hoogte van het Notre-Dame de Lourdesplein af te sluiten. De reden? Het slechte zicht voor auto's bij het oprijden van de tramsporen en het aantal ongevallen op deze as.

“Tussen 2015 en 2020 waren er maar liefst 71 ongevallen op de Charles Woestelaan. Het is niet alleen ontzettend gevaarlijk, maar ook erg belastend voor de MIVB”, stelt Nathalie De Swaef (Groen), schepen van Mobiliteit in Jette in La Capitale. "Daarnaast willen we wat rust creëren in de wijk", zegt ze.

“Na het sluiten van de oversteekplaatsen gaan we werken aan de opwaardering van de Vandervleetstraat vlakbij, het moet een echt woonerf worden. Hiervoor gaan we een mobiliteitsstudie uitvoeren om de rijrichting op bepaalde straten te herbekijken”, benadrukt De Swaef.

De twee punten worden begin september gesloten als onderdeel van een testfase. Brussel Mobiliteit zorgt voor de installatie van het nieuwe verkeerssysteem op de Charles Woestelaan.

"Dit is een kleine ingreep die een grote positieve impact zal hebben op de verkeersveiligheid”, zegt ook minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?