Fietsende jongen aangereden door tram in Jette

© Pascal Smet
| De jongen werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet langer in levensgevaar.
Updated: 03-10-2018 - 18:08

Op de Charles Woestelaan in Jette is een fietsende jongen van een jaar of 10 aangereden door een tram. Dat gebeurde op het moment dat hij via het zebrapad de straat wou oversteken. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is inmiddels buiten levensgevaar. De trambestuurder verkeert in shock.

Volgens getuigen ter plaatse is de jongen van zijn fiets gekatapulteerd wanneer hij door de tram gegrepen werd. Op het moment van de feiten was het slachtoffer volgens BX1 muziek aan het luisteren. Daardoor zou hij op de Woestelaan ter hoogte van de halte Woeste tram 51 niet hebben zien en vooral horen aankomen.

Buiten levensgevaar

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de jongen van 10 of 11 jaar oud in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Die verkeert ondertussen wel niet langer in levensgevaar, zegt de woordvoerster van de politiezone West, Caroline Vervaet, aan BRUZZ.

De jongen werd over een afstand van tien meter door de tram meegesleurd zonder dat hij onder de wielen van het voertuig terecht kwam. "Dat is een mirakel", zegt het Brussels parket aan RTBF.

Het parket heeft de nodige onderzoeksdaden gesteld en daarna de plaats van het ongeval weer vrijgegeven. Er werd ook een alcoholtest uitgevoerd op het bloed van de trambestuurder, maar die was negatief.

"Het tramverkeer was door het ongeval tijdelijk onderbroken tussen de haltes Begraafplaats van Jette en Belgica, maar verloopt sinds 16.30 uur weer normaal”, geeft de politiezone West nog mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?