Twee treinwagons in brand op rangeerspoor in Schaarbeek

© Photo News

In Schaarbeek woedde donderdagavond uur een brand in twee afgedankte treinwagons, die op een rangeerspoor staan aan een oude dieselwerkplaats van de NMBS. Er vielen geen gewonden. Over de juiste oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het duurde twee uur voor de brand geblust was. Daardoor was het treinverkeer verstoord.

Het vuur in beide afgedankte wagens was omstreeks 21.00 uur uitgebroken. Beide wagons stonden in open lucht, zodat er geen gevaar was dat de brand zou overslaan naar een gebouw. Omwille van de rookontwikkeling en om de bluswerken veilig te laten verlopen, werd het treinverkeer wel een klein half uur volledig onderbroken op alle lijnen van en naar Antwerpen en Leuven.

Nadien kon het verkeer op enkele sporen hernemen, maar bleven de lijnen 25 en 27 naar Antwerpen en de lijn 36 naar Leuven onderbroken. Kort na 22.00 uur gaf de Brusselse brandweer groen licht om het treinverkeer ook op die sporen te laten hernemen. De ochtendspits verloopt intussen volledig normaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?