Twee voetgangers aangereden in Schaarbeek

© Saskia Vanderstichele
Updated: 26-04-2018 - 17:55

Op het kruispunt tussen de Lambermontlaan en de Latinisstraat zijn twee voetgangers aangereden. De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar, laat de politie van zone Noord weten.

De twee, een man en een vrouw, werden rond 15.20 uur aangereden toen ze zich op het kruispunt van de Lambermontlaan met de Latinislaan bevonden. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeerden niet in levensgevaar.

De bestuurster van het voertuig dat hen aanreed bleef ter plaatse. Volgens de eerste vaststellingen zouden de voetgangers overgestoken zijn toen het voor hen rood was.

In Schaarbeek zijn er de laatste maanden verschillende ongevallen gebeurd. Vorig jaar kwam er bijvoorbeeld een jonge redactrice van De Standaard om bij een aanrijding op de Haachtsesteenweg en maaide een joyrider een vader met zijn dochtertje van de weg toen hij dwars door een speeltuintje raasde.

Zone 30

Om meer verkeersveiligheid te eisen, hebben bezorgde Schaarbekenaren zich verenigd in het collectief 1030/0. Via een petitie eisten ze onder andere een algemene zone 30. Eerder deze maand kondigde burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) aan dat er zo'n algemene zone komt. Die wordt volgend jaar ingevoerd.

In een eerder versie van dit artikel stond er dat een van de slachtoffers een kind was. De politie laat nu weten dat het om een man en een vrouw gaat.

Het ongeval gebeurde vlak bij het Josaphatpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?