Kleine Ring Zuid spoorwegviaduct

| Drie opeenvolgende kruispunten maken de Kleine Ring ter hoogte van Zuid onoverzichtelijk

Twee weken hinder door herinrichting Kleine Ring

TG
© BRUZZ
26/08/2019

Brussel Mobiliteit werkt van 26 augustus tot 6 september aan de Kleine Ring. De kruispunten met de Fonsnylaan en de Jamarlaan worden aangepakt om ze veiliger te maken. In een latere fase wordt de testinrichting uitgebreid met fietspaden. Dat kan voor wat verkeershinder zorgen.

De werken om het kruispuntkluwen ter hoogte van Zuid veiliger te maken werden, kondigden we eerder dit jaar al aan. De afwerking was toen aangekondigd voor juni, maar de Tour de France en de Zuidfoor dwongen Brussel Mobiliteit om het zekere voor het onzekere te nemen en de werken wat uit te stellen.

De werkzaamheden starten nu toch en moeten in de nacht van 6 op 7 september afgerond zijn. De verschillende verkeersstromen die van de Hallepoort komen zullen vroeger gescheiden worden: rechtdoor, linksaf richting de Fonsnylaan en linksaf richting de Jamarlaan. Die inrichting is overzichtelijker dan vandaag voor autobestuurders. Voor voetgangers wordt de oversteekroute korter.

Verkeer op de parallelweg van de Kleine Ring zal niet meer rechtstreeks op de hoofdrijweg kunnen. De auto's zullen ter hoogte van de Nieuwlandstraat moeten keren en rijden via een omweg naar de ringweg.

Kleine Ring herinrichting Fonsny Zuid Jamar Lemonnier Grondwetplein

| Komende van de Hallepoort zal het verkeer vroeger moeten voorsorteren

Drie fases

Van 26 tot 30 augustus zal verkeer komende van de Hallepoort niet linksaf kunnen richting de Fonsnylaan. Autoverkeer moet rechtdoor tot de Lemonnierlaan en daar rechtsomkeer maken. Van 2 tot 6 september is het kruispunt met de Jamarlaan aan de beurt, er wordt een verkeerseiland verwijderd. Daarvoor wordt het aantal rijstroken op het kruispunt verminderd.

Tot slot worden in de nacht van 6 op 7 september wegmarkeringen aangebracht.

In een latere fase legt Brussel Mobiliteit ook tijdelijke tweerichtingsfietspaden aan, afgescheiden met betonblokken. Vandaag stopt het fietspad abrupt ter hoogte van de Lemonnierlaan en moeten fietsers zich tussen het autoverkeer storten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sint-Gillis , Mobiliteit , Kleine Ring , Zuid , verkeersveiligheid , Grondwetplein , Fonsny , Lemonnier , fietspaden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni