Ukkelse burgemeester wil overleg over autovrij Ter Kamerenbos

© PhotoNews
| Ter Kamerenbos, afgesloten voor autoverkeer.

Boris Dilliès (MR) staat niet weigerachtig tegenover het voorstel van Philippe Close (PS) om het Ter Kamerenbos ook na de coronacrisis autovrij te maken in de weekends en vakanties. Maar de burgemeester van Ukkel vraagt wel om zo'n beslissing in overleg te nemen met de buurgemeenten en het Gewest.

De straten die door het Ter Kamerenbos lopen, zijn al sinds donderdag 19 maart verboden terrein voor autobestuurders. Dat blijft nog een hele tijd zo. Door autoverkeer te weren uit het Ter Kamerenbos kunnen Brusselaars in tijden van het coronavirus in alle veiligheid een frisse neus halen.

De stad Brussel zal bestuderen of het ook na de coronacrisis mogelijk is om het Ter Kamerenbos autovrij te maken in de weekends en de vakantieperiodes. Een interessant voorstel, vindt Dilliès. Zijn gemeente Ukkel wordt voor een groot deel begrensd door het bos. "Veel Brusselaars zullen deze zomer namelijk hun zomervakantie in de stad doorbrengen."

Boris Dillies (MR), burgemeester Ukkel

Maar Dilliès wil vermijden dat Brussel-Stad, die het Ter Kamerenbos beheert, Ukkel en bij uitbreiding de rest van het Gewest voor voldongen feiten stelt. "Ik pleit er al jaren voor dat de naburige gemeenten betrokken worden in het beheer van het bos. Idealiter neemt het Gewest het voortouw", zegt de Ukkelse burgervader.

Dilliès vreest dat bij een sluiting het verkeer zich zal verplaatsen naar de nabijgelegen Waterloosesteenweg. Dat is nefast voor de leefbaarheid van de Ukkelaars, aldus de burgemeester. Ook zal een autovrij Ter Kamerenbos een impact hebben op de handelsactiviteiten in zijn gemeente, vreest Dilliès.

Philippe Close (PS) laat weten dat hij oor heeft voor de verzuchtingen van zijn collega-burgemeester. Brussel-Stad zal de buurgemeenten, maar ook de Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) betrekken, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?